top of page
Hand Massage

EFFECTEN EN HISTORIE

Effecten en historie van voetreflexologie

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door de reflexzones te masseren wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en verminderen of verdwijnen klachten. De vitaliteit neemt toe en lichaam en geest ontspannen.
Al eeuwenlang bewijst voetreflexologie zijn effectiviteit. De Chinezen pasten deze therapie al 4500 jaar geleden toe en van de Egyptenaren is bekend dat artsen dit 2500 jaar geleden toepasten. In de loop van de eeuwen zijn er grote verschillen ontstaan tussen de Westerse en de Chinese voetreflextherapie. Beide systemen zijn werkzaam en vullen elkaar prima aan. Bij Total Health in Breda ben ik in beide systemen opgeleid. 

Hieronder treft u een filmpje aan van onze docent en oprichtster van Total Health, Marga van Erp. Zij heeft de VoetreflexPlus™ in Nederland geïntroduceerd.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat is een Tuina-behandeling?

De Tuina behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken – Chinese therapeutische massage en acupressuur – en manipulatie van de acupunctuurpunten. Tuina-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

Wat kan tuina voor mij doen?

Tuina helpt ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

Momenteel volg ik een 3 jarige HBO opleiding tot Chinli®-Tuina therapeut bij Total Heath in Breda.

 Diploma Chinli®-Tuina Masseur behaald! Een klein beetje vertraagt door alle perikelen van het COVID virus mocht ik op 15 november mijn diploma Diploma Chinli Tuina Masseur in ontvangst nemen. Nu nog 2 jaar studeren bij Total Health in Breda  en hoop zo in de zomer van 2022 mijn HBO diploma van Chinli®-Tuina therapeut in ontvangst te nemen. Zo hoop ik nog meer klantgerichte massage  op maat voor u te kunnen geven.

 

\

Effecten en historie: Over mij
bottom of page