Als voetreflextherapeut, mag ik voetreflex massages geven in zowel de Westerse techniek als de Chinese aangevuld met diverse protocollen. Deze behandelingen geef ik thuis, in mijn praktijk of indien gewenst bij Beauty Kapsalon Lillian of desgewenst aan huis.

 
 

Westerse voetreflex massage

In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken.

Chinese voetreflex massage

De chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken hun lichaamsbeweging om druk uit te kunnen oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Daarnaast werken ze niet alleen op de reflexzones op de voeten, maar masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

VoetreflexPlus™

De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. In de Voetreflex Plus™ opleiding wordt u vanaf de eerste lesdag in beide systemen opgeleid.


 
 

Hieronder treft u een filmpje aan van onze docent en oprichtster van Total Health, Marga van Erp. Zij heeft de VoetreflexPlus™ in Nederland geïntroduceerd.

 
 
 
  

Mijn behandeling is als volgt opgebouwd:

Ontvangst

Afname van een anamnese, of als u al eerder bent geweest bespreken van de uitwerking van de vorige behandeling

Aanvang van de behandeling (Duur 60 minuten)

De eerste behandeling wordt gestart met een uitvoerige anamnese en aansluitend met een voetreflex ontspanningsmassage. Bij de volgende behandeling worden, aan de hand van de anamnese  1 of meerdere mogelijke behandelprotocollen uitgevoerd. Natuurlijk worden deze protocollen altijd met u overlegd.

Mogelijke behandelprotocollen:

·      Stress, ontspanning

·      Zones van het hoofd

·      Zones van de ademhaling

·      Zones van hart en bloedvaten

·      Zones van de wervelkolom

·      Zones van spieren en gewrichten

·      Zones van het lymfesysteem

·      Zones van de hormonale organen

·      Zones van de spijsvertering

·      Zones nieren en blaas

Tijdens deze behandeling maak ik gebruik van de natuurlijke producten van Chi, welke naadloos aansluit op de behandeling. Chi ontwikkelt en verkoopt natuurzuivere, eerlijke gezondheids bevorderende en verzorgende producten met een gegarandeerde kwaliteit.

Einde van de behandeling en afrondend gesprek

Totale duur van de gehele behandeling 75 – 90 minuten

Voor tarieven en vergoedingen klik dan Tarieven/Vergoedingen

Indien u gebruik wenst te maken voor een behandeling kunt u rechtstreeks een afspraak maken op telefoonnummer: 0164-614962 of 0627979689. Bij geen gehoor spreek rustig de voicemail in en ik bel u zo spoedig mogelijk terug. Of klik hier op Contact  en vul het contactformulier in. 

 

Als voetreflextherapeut dien je over de nodige erkende siploma’s en certificaten te beschikken. Deze dien ik jaarlijks bij de beroepsvereniging VNRT kenbaar te maken. Het in bezit hebben van de juiste diploma’s en certificaten is een voorwaarden om jaarlijks geaccrediteerd te blijven voor de zorgverzekeraars. Klik hier op Certificaten, u treft hier een overzicht aan van de door mijn reeds behaalde certificaten en diploma’s